Kreatív műhely

Játékos, kreatív foglalkozások gyerekeknek
A Gyerek perec - kreatív műhely egy olyan kis alkotói tér, ahol a gyerekek a kreatívitáson keresztül kikapcsolódhatnak és a játékos feladatok segítenek felismerni saját képességeiket.

Edina vagyok, mindezek megálmodója:). Saját tapasztalataimból építem fel a foglalkozások feladatait. Nem rajzolni vagy festeni tanítom a gyerekeket, hanem arra ösztönzöm őket, hogy a belső kis lelki világukat jelenítsék meg munkáik során. Nincsenek elvárások, csupán élmény alapú alkotás. Minden alkalommal, amikor a gyerekek alkotnak, látom bennük a személyiségeiket és érzelmeiket egyaránt. Látom örömeiket és sikerélményeiket. Ezek az érzelmek önbizalmat adnak nekik, amit képesek beépíteni az iskolai és az otthoni mindennapjaikba egyaránt.

Ezek a foglalkozások elsősorban a gyerekek érzelmi oldalát erősítik, hiszen ahogy említettem, nem művészeket képzek, hanem arra törekszem, hogy egy önmagával elégedett és boldog gyermek hagyja el a helyiséget. Eddigi munkám során, sok csodálatos élményben volt részem, hiszen megtapasztalhattam, hogy mennyi szeretet van a gyermekekben. Nekünk abban kell segítenünk őket, hogy ezt a szeretetet képesek legyenek megtalálni önmagukban és ebből tudjanak építkezni. Mit is csinálunk a foglalkozásokon?


A gyerekek a foglalkozásokon olyan kreatív feladatokat kapnak, amit saját képzeletük szerint készíthetnek el. Előkerül a festék, a színes ceruza, a ragasztó és minden olyan eszköz, ami az alkotás folyamatában segíti a gyerekeket. Fontosnak tartom, hogy ne én mondjam meg, milyen is legyen a műve, hanem csak irányt mutatok. Szeretem meghagyni a gyerekeknek a képzelet szabadságát, hiszen ahány gyermekkel találkoztam, mindannyian másképp látták és gondolták a feladat megvalósítását. De én pont ezt szeretem, mert a munkája ettől lesz sajátos és egyedi. 

 

 


 Miért érdemes részt venni a foglalkozásokon?


 • Azért, mert a csoportos alkotás inspirálja a gyerekeket.
 • Azért, mert lesznek olyan feladatok, ahol közösen alkotva készítjük el azokat. Ezzel erősítve a gyerekekben a közös munka pozitív hatásait. Mint pl.:az egymásra figyelés, a türelem, az együtt gondolkodás stb.
 • Azért, mert a kreatív "munka" nem csak fejleszt, de kikapcsol.
 • Azért, mert az alkotás által megélt pozitív érzelmek nagyban hozzájárulnak a gyermek önbizalmának növelésében. A kreativitáson keresztül a gyermek megismeri a személyiségét, az erősségét és a gyengeségeit is. Sok esetben önmaga szembesül saját képességeivel.
 • Azért, mert arra törekszem, hogy a gyerekek jól érezzék magukat és játszva fejlesszék képességeiket.

 Mit kell még tudni a foglalkozásról?

 • A foglalkozások 7 éves kortól ajánlottak.
 • Minden hétköznap 16:30-tól és szombaton 13 órától várom az alkotni vágyó gyerekeket
 • A foglalkozások időtartama 1 óra
 • A foglalkozások ára 1800 ft/fő
 • Jelentkezni a foglalkozásra kötelező! Telefonon vagy a Gyerek perec facebook oldalán tudsz időpontot foglalni.
 • Minden eszközt biztosítok, csupán a lelkesedést kell magatokkal hozni


     Mese alkotás


Ezen a foglalkozáson meséket készítünk vagy újra gondoljuk a már ismert meséket. A gyermeki képzelet itt szárnyakat kaphat és kibontakozhat.Csoportos alkotások

A csoportos alkotások alkalmával a gyerekek a közös alkotás örömét élhetik át. Egymásra figyelve és segítve.   Pozitív gondolatok

Nem lehet elég korán megtanítani a gyerekeknek, hogy a pozitív érzelmek és gondolatok milyen jó hatással vannak saját és mások lelki világára. Ezeket a gondolatokat rajzok formájában jelenítjük meg.


Rajzolás és festés


Itt az alkotásé a főszerep. Akár ecsetet vagy ceruzát vegyünk a kezünkbe, biztosan valami csodásat alkotunk!Adni jó!


A Gyerek perec-Adni jó kampányának a keretében, a gyerekek színezőket készítenek olyan nehéz körülmények között élő gyerekeknek, akik biztosan jó szívvel veszik ezeket az aprócska ajándékokat. Így a kis ügyes kezű alkotók hozzájárulhatnak gyermektársaik öröméhez.

 Kedves Szülő!


A szülő-gyerek élménykurzust azért hoztam létre, hogy a gyermekeddel közösen alkotva, maradandó élményben legyen részetek. A gyerekek nagyon szeretik, ha azt érzik, hogy a szülő is képes akár egy órára gyermekké válni és partnerként közösen munkálkodni. Tapasztalataim szerint ezek a foglalkozások nem csupán a gyermekeknek pozitív élmény, de a szülők is nagyon jól érzik magukat. Hiszen a mindennapok rohanásából egy kicsit kiszakadtok és a gyermekeitekkel való alkotás, közös siker és öröm. Ilyenkor arra törekszem, hogy a szülőket is egy kis időre gyermekké "varázsoljam". Hiszen mindenkiben ott lapul a gyermeki lélek, csak elfelejtjük:). 

Legyél Te is részese gyermeked képzeletének! Várlak szeretettel!

 Mit kell még tudni a szülő-gyerek élménykurzusról?


 • Az élménykurzus időtartama 1- 1,5 óra
 • Az élménykurzus ára 3000 forint (1 gyerek és 1 szülő)
 • A foglalkozás szombaton 15 órától kezdődik
 • Jelentkezni a foglalkozásokra kötelező! Telefonon vagy a Gyerek perec facebook oldalán tudsz időpontot foglalni.
 • Nem kell magatokkal hozni semmit, minden eszközt biztosítok.

 

 A foglalkozás helyszíne:

Nyíregyháza, Sólyom utca 12.

Tel.: +36-30-531-3956

Bármilyen kérdésed van, a fenti telefonszámon tudsz elérni.