Kis alkotók közössége

Önismereti foglalkozások gyerekeknek Nyíregyházán


A kis alkotók közössége egy olyan gyermeki közösség, ahol a gyerekek kifejezhetik önmagukat az alkotáson keresztül. Az elmúlt évek tapasztalatai segítettek hozzá ahhoz, hogy életre keltsem elgondolásaimat és formába öntsem azokat. Megtapasztaltam, hogy a gyermekekre milyen csodálatos hatással tud lenni az alkotás folyamata és a végeredmény is. Természetesen mindez csak akkor működik, ha kellő figyelemmel és szeretettel végzem a munkám, de ezt másképp nem is tudnám csinálni. Sok olyan gyermekkel találkoztam, akik önbizalomhiányosak voltak vagy szorongással küzdöttek. Idővel ezeket a nehéz érzéseket megtanultuk elengedni és pozitív érzelmekkel helyettesítettük. 

A gyerekeket arra ösztönzöm, hogy tanulják meg szeretni önmagukat, legyenek bátrak és tanulják meg leküzdeni félelmeiket. Én ehhez a folyamathoz a kreativitást hívtam segítségül. Ezeken a foglalkozásokon nincs szükség semmilyen rajzképességre vagy tudásra, mert nem erre helyezzük a hangsúlyt, hanem a gyerekek lelki világára, az önkifejezésre. A gyerekek sok -sok érzelmet megjelenítenek alkotásaik alkalmával és legtöbbször ez nem tudatos. 

Vannak könnyebb és nehezebb napok, de mindig biztatom őket, hogy ne adják fel. Figyelemmel kísérem őket és segítek nekik, ha elakadnak. A látható fizikai "munka" mögött, komoly láthatatlan lelki "munka" zajlik. Számomra hatalmas boldogság az, amikor részesévé válhatok a gyerekek érzelmeinek pozitív irányú változásához. Szeretem a szülőket is olykor bevonni a munkába, hogy ők is megtapasztalják mindezt.

Ha csak azt szeretnéd elérni, hogy a gyermeked kikapcsolódjon, egy kicsit elengedje magát és feltöltődjön, akkor itt jó helyen jársz. Saját tapasztalataimból építkezem és alkotom meg a foglalkozásokat. Ha már kicsit jobban megismertem a gyerekeket, akkor általában a feladatokat az ő személyiségükre alakítom. 

Erre a foglalkozásra ne úgy tekints, mint egy művészi foglalkozásra. Itt nem rajzolni vagy festeni tanulunk, hanem a gyerekek lelki világát emeljük a kreativitás segítségével. Tudom, hogy jó ha van egy olyan közösség, ahol a gyerekek örömmel kifejezhetik önmagukat minden görcsösség és megfelelés nélkül. Ezt a megtapasztalást magukkal viszik és észrevétlenül be is építik a mindennapjaikba.

 


 

 

 Miért érdemes még részt venni a foglalkozásokon?


 • Azért, mert a csoportos alkotás inspirálja a gyerekeket.
 • Azért, mert lesznek olyan feladatok, ahol közösen alkotva készítjük el azokat. Ezzel erősítve a gyerekekben a közös munka pozitív hatásait. Mint pl.:az egymásra figyelés, a türelem, az együtt gondolkodás stb.
 • Azért, mert a kreatív "munka" nem csak fejleszt, de kikapcsol.
 • Azért, mert az alkotás által megélt pozitív érzelmek nagyban hozzájárulnak a gyermek önbizalmának növeléséhez. A kreativitáson keresztül a gyermek megismeri a személyiségét, az erősségét és a gyengeségeit is. Sok esetben önmaga szembesül saját képességeivel.
 • Azért, mert arra törekszem, hogy a gyerekek jól érezzék magukat és játszva fejlesszék képességeiket.
 • Azért, mert minden alkalommal, amikor a gyerekek alkotnak, látom a kis munkájukban személyiségüket és érzelmeiket egyaránt. Látom örömüket és sikerélményüket. Ezek az érzelmek önbizalmat adnak nekik, amiket képesek beépíteni a mindennapjaikba.
 •  Azért, mert ezek a foglalkozások fejlesztik az érzelmi intelligenciát és segítik az önismeretet.
Mit kell még tudni a foglalkozásról?


 • A foglalkozások 7-11 éves gyerekek számára ajánlottak
 • Jelentkezni a lenti jelentkezem gombra kattintva lehet vagy telefonon keresztül. 
 • A jelentkezés gombon leadott foglalásokra minden esetben emailben válaszolok. Valószínűleg nem tudok minden jelentkezésre azonnal válaszolni, de rövid időn belül elküldöm a visszajelzést.
 • Minden eszközt biztosítok,nincs semmi másra szükség, csak a lelkesedésre:)
 • A foglalkozások időtartama 90 perc
 • A foglalkozás ára és időpontja fel van tüntetve a jelentkezésnél. A foglalkozások árai változhatnak kis mértékben, ez mindig attól függ, hogy milyen eszközökkel dolgozunk. A foglalkozások ellenértékét személyesen kell fizetni.
 • A jelenlegi helyzetre való tekintettel most kisebb létszámmal indulnak a foglalkozások. Egy foglalkozáson 5-6 gyermek tud részt venni. A jelentkezem gombra kattintva tudsz időpontot foglalni. Kérlek, hogy a jelentkezésnél írd be a gyermeked nevét, életkorát.

Időpont: 2020. augusztus 18. 13:00 óra

Ára: 2000 forint  A jelentkezem gombra kattintva tudsz időpontot foglalni. Kérlek, hogy a jelentkezésnél írd be a gyermeked nevét, életkorát.

Időpont: 2020. augusztus 25. 13:00 óra

Ára: 2000 forint

.. 

 A további időpontok feltöltés alatt vannak...


A foglalkozás helyszíne:

Városmajori Művelődési Ház

Nyíregyháza, Városmajor u. 3.

Tel.: +36-30-531-3956

Email: gyerekperec@gmail.com
Hiszem, hogy minden gyermek szeretetteljes és csak a külvilág hatása az, ami ezt a nézőpontot megváltoztathatja bennük. Hiszem, hogy ha szeretettel, tisztelettel és alázattal fordulunk a gyermekek felé, akkor a segítségükre lehetünk abban, hogy önmaguk szeretetével élni tudjanak. Elsősorban nem másokért, hanem önmagukért. Ezekkel a gondolatokkal és érzésekkel készülök minden foglalkozásomra, hiszen általuk inspirálódom én is.

Szeretettel várok minden alkotni vágyó gyermeket a foglalkozásaimon!

  " Minden gyermeki alkotás csodálatos, ha abban a gyermek megtalálja örömét, büszkeségét."


Egy pár kép a foglalkozás alkotásaiból. Különböző technikákat alkalmazunk a rajzokhoz, így a gyerekek is több lehetőséget kapnak a munkájuk megvalósításához. Olyan feladatokkal is találkoznak a gyerekek, ami mókás, de a kreatív alkotás része. Így még többet mosolygunk az órán:).
Csatlakozz a Gyerek perec facebook oldalához, így mindig értesülhetsz az újdonságokról!