Mit is kell tudni a foglalkozásokról?

 

A Gyerek perec foglalkozások ötletét elsősorban azok a szülők inspirálták, akik megtisztelve bizalmukkal azzal a kéréssel fordultak hozzám, hogy gyermekükkel személyesen is foglalkozzak és segítsek egyes problémák megoldásában. A kérést nagy örömmel vettem. Elkezdtem tehát felmérni az igényeket és feltettem magamnak a kérdést, hogyan is tudok én a gyermekek segítségére lenni? Pár hét gondolkodás után belevetettem magam a saját feladatok megalkotásába és mindvégig az érzelmekre fókuszáltam. Mivel hiszem, hogy a problémák nagy része a gyermekeknél lelki eredetű, ezért mindenképp erre a területre fordítottam a legnagyobb figyelmet...

 

és létrehoztam az Én kalandot!

 

Az Én kaland játékos és kreatív feladatai az önismeretet segítik elő, A  legfontosabb feladatomnak azt tekintem, hogy a gyermek megtanulja szeretni önmagát. rálásson saját értékeire és azokat tudatosan tudja alkalmazni mindennapjai során. Célom, hogy a gyermek kiegyensúlyozottá váljon, az esetleges nehézségeit megértse és a helyén tudja kezelni azokat. A kreativitás ezt a folyamatot segíti elő. Természetesen nem a papír, a ceruza, az olló vagy egyéb eszközök alkalmazása segítenek ebben, hanem az, ahogy a feladatokat megoldjuk, átértékeljük. Ez idő alatt megtanulunk kikapcsolni és semmi másra nem figyelni, mint önmagunkra.

A legegyszerűbb gyermeki rajz, alkotás is lehet gyönyörű, ha abban a gyermek képes megtalálni önmagát, az örömét, a büszkeségét. Nem arra törekszem, hogy egy Picasso váljon a gyermekből, hanem arra, hogy egy önmagával elégedett, kiegyensúlyozott gyermek hagyja el a helyiséget minden alkalommal, amikor nálam jár.

Az Én kaland mellett számos olyan feladattal bővül a foglalkozás, ami a kommunikációt segíti elő. Sajátos történeteimmel szeretném segíteni a  gyerekeket, hogy nyitottabbá váljanak. A kreativitás  alkalmazása és a kommunikációs gyakorlatok egyaránt az érzelmi intelligencia fejlesztését segítik elő.


Hiszem, hogy minden gyermek képes változtatni, ha azt a változást képesek vagyunk szeretettel, türelemmel és tisztelettel végig kísérni.

 

Miért is fontos fejleszteni az érzelmi intelligenciát? Azért, mert:

 

a gyermek megtanulja kezelni saját érzelmeit

könyebben alakít ki új kapcsolatokat

jobban kezeli a nehéz szociális helyzeteket (pl. kiközösítés stb.)

könyebben barátkozik

könyebben együtt tud dolgozni másokkal

jobban megért másokat

 

 

Az érzelmi intelligencia az a képesség, amely segít élhetőbbé tenni az életünket és helytállni a legnehezebb helyzetekben.
 

Kinek ajánlom a foglalkozást?


Minden olyan gyermeknek, aki kicsit visszahúzódó, nehezen éli meg az érzelmeit, kevésbé kommunikatív, esetleg kisebb tanulási nehézségei vannak. 8 éves kortól ajánlott.


 

A foglalkozások egyénileg történnek, hiszen fontosnak tartom, hogy megfelelően tudjak figyelni a gyermekre,A foglalkozások időtartama egy vagy másfél órás, az igényeknek megfelelően. A feladatokat mindig a gyermek igényeihez mérve készítem el, figyelve azt, hogy éppen milyen területen vannak az esetleges nehézségek, merre és hogyan haladunk.

 

Az első foglalkozás díjmentes, a második foglalkozástól kezdve 1 óra: 3500 forint.

Időpontfoglalás telefonon lehetséges!


 


 

További információ az alábbi elérhetőségeken:

Pivnyik Edina

Tel.: 06-30-531-3956

Email: gyerekperec@gmail.com

A foglalkozások helyszíne Nyíregyháza, Selyem u. 21.

 


Gyerek perec csoportos foglalkozások kisiskolásoknak

 

 

 A csoportos foglalkozásokat azért hoztam létre,mert hiszem, hogy a gyerekek sokat tanulhatnak, tapasztalhatnak egymástól. Több olyan kreatív és játékos feladattal is találkozhatnak a gyerekek, amiket közösen oldunk meg. Ezáltal megtapasztalják a közös "munka" számos pozitív tulajdonságát,  mint pl.: az egymás iránti tisztelet. odafigyelés, türelem. Számos olyan feladatot találtam ki, amelyek megoldása során, ezek a képességek előtérbe helyeződnek, finomodnak és folyamatosan alakulnak. Természetesen egyéni feladatokat is kapnak a gyerekek, ahol egyediségüket is belevihetik a tevékenységükbe. Nem csupán a gyerekek kézügyessége, de gondolkodásuk és személyiségük is fejlődik a foglalkozások során. 

 

Lehetőség van egyéni foglalkozásokon is részt venni, ebben az esetben kérem olvassa el az Én kalandról írtakat. A csoportos és egyéni foglalkozások abban különböznek egymástól, hogy az egyéni foglalkozások során csak egy gyermekkel foglalkozom, az ő személyiségére építem minden alkalommal a feladatokat. A csoportos foglalkozások lényege a közös munka erejében rejlik. A gyermek igényének figyelembevételével érdemes foglalkozást választani.

 

A foglalkozások 8 éves kortól ajánlottak.

 

Korlátozott számú férőhely van, ezért kötelező az előzetes foglalás, amit online megtehet ezen a linken:www.gyerekperec.com/webaruhaz/20/gyerek-perec-foglalkozasok

 

 

Az online időpontfoglalás nem jár fizetési kötelezettséggel!


  • A csoportos foglalkozások időtartama 1 óra

  • A foglalkozások ára 2500 forint/fő

  • A csoport létszáma: 3 gyermek

  • A foglalkozások helyszíne: Nyíregyháza, Selyem u. 21.

 

 

További információt itt kaphat:

Tel.: 06-30-531-3956

Email: gyerekperec@gmail.com

 Gyerek perec foglalkozások ovisoknak is!


A foglalkozásokra elsősorban azokat az ovisokat várom szeretettel, akik szeptembertől iskolások lesznek. Olyan játékos és kreatív feladatokat oldunk meg, amelyek az iskolai tanuláshoz szükséges képességeket erősítik. Minden gyermek az első foglalkozás alkalmával, ajándékba kap egy Gyerek perec ovisoknak kiadványt, amit szintén használunk, közösen dolgozunk benne.

A foglalkozásokra kötelező időpontot foglalni! Az online időpontfoglalás nem jár fizetési kötelezettséggel.

 

 A foglalkozások 45 percesek

A foglalkozások ára: 2000 ft/fő

Egy foglalkozás során 3 gyermek tud részt venni


 

Az első Csillag - ovis foglalkozás 2019. március 25-én lesz, 16: 30-tól 17-15-ig. Foglaljon helyet gyermekének erre a foglalkozásra itt:www.gyerekperec.com/webaruhaz/20/gyerek-perec-foglalkozasok

 

A foglalkozás helyszíne: Nyíregyháza, Selyem u. 21.

Tel.: 06-30-531-3956

Email: gyerekperec@gmail.com