Mit is kell tudni a foglalkozásokról?

 

A Gyerek perec foglalkozások ötletét elsősorban azok a szülők inspirálták, akik megtisztelve bizalmukkal azzal a kéréssel fordultak hozzám, hogy gyermekükkel személyesen is foglalkozzak és segítsek egyes problémák megoldásában. A kérést nagy örömmel vettem. Elkezdtem tehát felmérni az igényeket és feltettem magamnak a kérdést, hogyan is tudok én a gyermekek segítségére lenni? Pár hét gondolkodás után belevetettem magam a saját feladatok megalkotásába és mindvégig az érzelmekre fókuszáltam. Mivel hiszem, hogy a problémák nagy része a gyermekeknél lelki eredetű, ezért mindenképp erre a területre fordítottam a legnagyobb figyelmet...

 

és létrehoztam az Én kalandot!

 

Az Én kaland a gyermekek számára olyan játékos és kreatív feladatokat tartalmaz, amely által képes lesz megismerni önmagát, felismerni a nehézségeit és megtanulni azt kezelni. De azt hiszem a legfontosabb feladatomnak azt tekintem, hogy megtanulja szeretni önmagát, rálásson saját értékeire és azokat tudatosan tudja alkalmazni mindennapjai során. Az Én kaland tehát egy kis utazás önmaga világába, amit majd magával vihet, amihez bármikor visszatérhet. Célom a gyermek érzelmi intelligenciájának a fejlesztése játékosan, a kreativitáson keresztül.

Az Én kaland mellett számos olyan feladattal bővül a foglalkozás, ami a kommunikációt segíti elő. Sajátos történeteimmel szeretném segíteni a  gyerekeket, hogy nyitottabbá váljanak.


Hiszem, hogy minden gyermek képes változtatni, ha azt a változást képesek vagyunk szeretettel, türelemmel és tisztelettel végig kísérni.

 

Miért is fontos fejleszteni az érzelmi intelligenciát? Azért, mert:

 

a gyermek megtanulja kezelni saját érzelmeit

könyebben alakít ki új kapcsolatokat

jobban kezeli a nehéz szociális helyzeteket (pl. kiközösítés stb.)

könyebben barátkozik

könyebben együtt tud dolgozni másokkal

jobban megért másokat

 

 

Az érzelmi intelligencia az a képesség, amely segít élhetőbbé tenni az életünket és helytállni a legnehezebb helyzetekben.
 

Kinek ajánlom a foglalkozást?


Minden olyan gyermeknek, aki kicsit visszahúzódó, nehezen éli meg az érzelmeit, kevésbé kommunikatív, esetleg kisebb tanulási nehézségei vannak.


 

A foglalkozások egyénileg történnek, hiszen fontosnak tartom, hogy megfelelően tudjak figyelni a gyermekre. A foglalkozások időtartama egy vagy másfél órás, az igényeknek megfelelően. A feladatokat mindig a gyermek igényeihez mérve készítem el, figyelve azt, hogy éppen milyen területen vannak az esetleges nehézségek, merre és hogyan haladunk.


 


 

További információ az alábbi elérhetőségeken:

Pivnyik Edina

Tel.: 06-30-531-3956

Email: gyerekperec@gmail.com

A foglalkozások helyszíne Nyíregyháza, Selyem u. 21.