Mit is kell tudni a foglalkozásokról?

 

A Gyerek perec foglalkozások ötletét elsősorban azok a szülők inspirálták, akik megtisztelve bizalmukkal azzal a kéréssel fordultak hozzám, hogy gyermekükkel személyesen is foglalkozzak és segítsek egyes problémák megoldásában. A kérést nagy örömmel vettem. Elkezdtem tehát felmérni az igényeket és feltettem magamnak a kérdést, hogyan is tudok én a gyermekek segítségére lenni? Pár hét gondolkodás után belevetettem magam a saját feladatok megalkotásába és mindvégig az érzelmekre fókuszáltam. Mivel hiszem, hogy a problémák nagy része a gyermekeknél lelki eredetű, ezért mindenképp erre a területre fordítottam a legnagyobb figyelmet...

 

és létrehoztam az Én kalandot!

 

Az Én kaland játékos és kreatív feladatai az önismeretet segítik elő, A  legfontosabb feladatomnak azt tekintem, hogy a gyermek megtanulja szeretni önmagát. rálásson saját értékeire és azokat tudatosan tudja alkalmazni mindennapjai során. Célom, hogy a gyermek kiegyensúlyozottá váljon, az esetleges nehézségeit megértse és a helyén tudja kezelni azokat. A kreativitás ezt a folyamatot segíti elő. Természetesen nem a papír, a ceruza, az olló vagy egyéb eszközök alkalmazása segítenek ebben, hanem az, ahogy a feladatokat megoldjuk, átértékeljük. Ez idő alatt megtanulunk kikapcsolni és semmi másra nem figyelni, mint önmagunkra.

A legegyszerűbb gyermeki rajz, alkotás is lehet gyönyörű, ha abban a gyermek képes megtalálni önmagát, az örömét, a büszkeségét. Nem arra törekszem, hogy egy Picasso váljon a gyermekből, hanem arra, hogy egy önmagával elégedett, kiegyensúlyozott gyermek hagyja el a helyiséget minden alkalommal, amikor nálam jár.

Az Én kaland mellett számos olyan feladattal bővül a foglalkozás, ami a kommunikációt segíti elő. Sajátos történeteimmel szeretném segíteni a  gyerekeket, hogy nyitottabbá váljanak. A kreativitás  alkalmazása és a kommunikációs gyakorlatok egyaránt az érzelmi intelligencia fejlesztését segítik elő.


Hiszem, hogy minden gyermek képes változtatni, ha azt a változást képesek vagyunk szeretettel, türelemmel és tisztelettel végig kísérni.

 

Miért is fontos fejleszteni az érzelmi intelligenciát? Azért, mert:

 

a gyermek megtanulja kezelni saját érzelmeit

könyebben alakít ki új kapcsolatokat

jobban kezeli a nehéz szociális helyzeteket (pl. kiközösítés stb.)

könyebben barátkozik

könyebben együtt tud dolgozni másokkal

jobban megért másokat

 

 

Az érzelmi intelligencia az a képesség, amely segít élhetőbbé tenni az életünket és helytállni a legnehezebb helyzetekben.
 

Kinek ajánlom a foglalkozást?


Minden olyan gyermeknek, aki kicsit visszahúzódó, nehezen éli meg az érzelmeit, kevésbé kommunikatív, esetleg kisebb tanulási nehézségei vannak. 8 éves kortól ajánlott.


 

A foglalkozások egyénileg történnek, hiszen fontosnak tartom, hogy megfelelően tudjak figyelni a gyermekre,A foglalkozások időtartama egy vagy másfél órás, az igényeknek megfelelően. A feladatokat mindig a gyermek igényeihez mérve készítem el, figyelve azt, hogy éppen milyen területen vannak az esetleges nehézségek, merre és hogyan haladunk.

 

Az első foglalkozás díjmentes, a második foglalkozástól kezdve 1 óra: 3500 forint.

Időpontfoglalás telefonon lehetséges!


 


 

További információ az alábbi elérhetőségeken:

Pivnyik Edina

Tel.: 06-30-531-3956

Email: gyerekperec@gmail.com

A foglalkozások helyszíne Nyíregyháza, Selyem u. 21.