Rajzolj örömmel!

Rajzpályázat gyerekeknek

 

Szeretsz rajzolni és a képzelőerőd is jó? Akkor örömmel újságolom, hogy elindult a szeptemberi rajzpályázatunk. Nincs korcsoport besorolás, ha úgy érzed kedvedre való a téma, akkor vedd elő a rajzoláshoz szükséges eszközeidet és alkoss! Mindegy, hogy milyen eszközzel dolgozol, a végeredmény a lényeg.

 

 Mi a feladat?


Vegyetek elő egy fekete - fehér újságot vagy egy könyv lapját és vágjatok ki belőle bármilyen mesébe illő figurát, állatot, építményt stb. Először tervezd meg, hogy mit szeretnél látni a papíron, majd gondold végig azt is, hogy mi az, amit ceruzával vagy filccel megrajzolsz és mi lesz az, amit a könyv/újság lapjából hozzáteszel. Látod a lenti képen, hogy a királylány haja, ruhája és kosara könyv lapjából lett kivágva, majd filccel színeztük. (Te színezheted vízfestékkel vagy ceruzával is). Viszont a fejét, végtagjait és a koronát már tűfilccel rajzoltuk meg. Ez a vegyes technika igazán klassz alkotásokat tud elővarázsolni belőlünk.

Mivel az alkotás lényege és öröme abban rejlik, hogy a fantáziánk által bármit, bármilyen módon elkészíthetünk, ezért most Te rajtad a sor, hogy a képzeleted segítségével valami újat alkoss. Legyél kreatív és kezdj bele! Biztos vagyok benne, hogy ügyes leszel!

Egy ügyes gyermek a szerencsében bízva a hónap végén meglepetés ajándékba részesül. Az ajándék tartalma hozzájárul a kreatív alkotáshoz. Mivel minden gyermeki rajz egyedi és szép, ezért nem szeretnék szavazni, hanem sorsolás útján kerül a szerencsés nyerteshez a meglepetés. Amit még tudni kell..


Elküldési határidő: 2020. szeptember 30.

Elküldés módja: a rajzról készült fotót küld el a gyerekperec@gmail.com email címre

Eredményhirdetés: október 05. A szerencsés nyertest emailben értesítjük.A rajz elküldésével a szülő hozzájárul, hogy az elkészült munkát a Gyerek perec weboldalán vagy facebook oldalán is feltüntessük.


 


Ha a későbbiekben is szeretnétek értesülni rajzos feladatainkról, akkor a jelentkezem gombra kattintva csatlakozzatok kis alkotói közösségünkhöz. Minden újdonságról emailben értesítünk. A jelentkezésnél elég csak a neved megadni, vagy ha egy másik email címre kéred az értesítéseket, akkor azt is írd meg. Ha bármi kérdésed lenne, itt azt is megteheted.

Örülünk, hogy csatlakozol hozzánk!

 

 Augusztusi rajzpályázatunk szerencsés nyertese Hanna lett. Gratulálunk!