Sziasztok! Lotti vagyok. Engem minden érdekel, ami szép, vicces vagy barátságos.

Ez az én világom!

 Felhőcske kicsit aggódik, mert legjobb barátja a kis madár nagyon szomorú. Ugyanis már napok óta nem tud énekelni. Pedig milyen szép a hangja!! Minden reggel, mikor még Felhőcske épp csak ébredezik, a kis madár már javában dalol, hogy így ébressze a természetet. De vajon mi okozza ezt a szörnyű problémát? - gondolkodik szüntelenül Felhőcske, amikor is hirtelen  eszébe jut valami.

Szerintem az én kis barátom legnagyobb bánata nem más mint, hogy napok óta csak esik ez a fránya eső és a napsugárnak színét sem látjuk. Hisz jól tudom, a legszebben akkor énekel, ha mindent beragyognak a napsugarak - töprengett magában.

-  Figyelj most jól barátom - mondta Felhőcske hatalmas mosollyal az arcán. - Én most meggyógyítom a te kis szívedet és biztos vagyok abban, hogy nemsokára úgy fogsz ismét fütyürészni, mint ennek előtte. Csukd be egy percre a szemeidet és akkor nyisd ki, ha szólok neked.

Amint becsukta szemeit a kis madár, Felhőcske összecsapta mindkét tenyerét és láss csodát, olyan szép szivárvány jelent meg az égbolton, ami beragyogta az erdőt, a mezőt, de még a legmagasabb hegy csúcsát is. A kis madár mikor kinyitotta a szemeit nem győzött ámulni és bámulni a csoda láttán. Örömében felszállt a szivárvány legtetejére és csak dalolt míg kedve volt. Hálás volt Felhőcskének, amiért segített neki, hogy újra megtalálja a hangját. De ilyen egy csupaszív barát. Mindig ott van, ha szükség van rá!


 Ő itt Barnabás. Egy igazi sportlegenda az oviban. Barnabás imád futni, mászni a mászokán szünetek nélkül és azt hiszem a fociban is ő a gólkirály. Egy igazi csoda! Pénteken sportnap volt az oviban és Barnabás ismét remekelt. Mivel mi jó előre tudtuk, hogy nem hagyja cserben aznap sem sportolói ereje, sem elszántsága, az óvónénivel készítettünk neki papírból és fonalból egy díjat, amit a nyakába akasztottunk a nap végén. Természetesen aranyérmet készítettünk neki, hiszen nálunk ő a favorit. Barnabás olyan boldog volt, hogy szüntelenül csak mosolygott. Büszkén lépdelt a csoportunk egyik sarkából a másikba és örömmel vette mindenki őszinte gratulációját. Óvónéni elővette a málna szörpöt is, ami csak különleges alkalmakkor kerül elő és mindenki kapott egy nap pohárral. Ezen a napon Barnabás az asztalfőn ülhetett és azt hiszem ezt a napot soha nem felejti el. Én sem fogom, mert láttam, hogy milyen boldog volt a mi sportlegendánk, amiért gondoltunk rá. Azt hiszem a legjobb érzés az, ha másoknak valami olyat adhatunk, amivel megérintjük a szívét.


 Nálatok is járt a Télapó az oviban? Nálunk igen. Imádtam, mert sokat mosolygott és senkiről sem feledkezett meg. Még a Balázsnak is hozott  csomagot, pedig ő beteg volt aznap. De tudjuk a Télapó, jószívű apó :)! Elénekeltünk neki három dalt is, és cuki volt, mert végig tapsolt. Biztosan odavolt...

Azt viszont sosem értem, hogy miért kell mindig megkérdeznie, hogy mi az, amit talán rosszul cselekedtem meg az elmúlt évben? Ilyenkor ugyanis be kell vallanom aprócska hibáimat. Az óvónéni azt mondta, hogy még bele is pirult az arcocskám. Hát hogy is ne - gondoltam,- ki szeret a hibáiról csacsogni, pláne a Télapóval? Szerintem senki! Azonban ígéretet tettem ismét az apónak, hogy változtatok rossz szokásaimon, hogy jövőre is ellátogasson hozzám, de már ne kelljen belepirulnom a huncutságaimba:).


 

 

Mi a csoda?


Nem is tudom....

talán a szívekben létező szeretet,

a gyermeki kacaj vagy talán kéz, mely megsimogatja az emberi szíveket.


Annyit tudok, hogy hiszem van ilyen,

és ha egyszer rám talál,

megosztom majd veletek.


(Gyerek perec)


Anya azt mesélte, hogy a csillagok fényesek, hiszen az a feladatuk, hogy apró lámpásként fényt gyújtsanak nekünk a sötét égbolton, így teszik barátságosabbá az éjszakát. Olykor kicsi és nagy szekereket rajzolnak az égre és, ha a felhő eltakarja szépségét az csak azért van, mert éppen más dolguk akadt. Hm..... Meg is számoltuk a csillagokat az éjjel, de olyan sok volt, hogy egy éjszaka kevés hozzá. Na meg azt gondolom, hogy a matematikában nincs is annyi szám, ahány csillag van az égen.

Másnap anya a felhőkről mesélt. Ő nagyon szereti a felhőket, mert véleménye szerint ez a legszebb habocska, amit csak láthatunk. Mindig változik és amikor a nap is aludni készül, olyan pompás színekben játszik, hogy csak ámulunk. Ha tehetném, lehoznék egy szép kis csillagot és feltenném a polcomra, így minden napom biztosan fényesen ragyogna. Azt hiszem egy felhőt is magammal hoznék. Az lenne az én pihe - muha párnám, ami felett szőhetném legkedvesebb álmaimat. Most már nagyon elálmosodtam, azt hiszem ma már nem számolom meg a csillagokat. Talán megálmodom, hogy pontosan mennyi csillag is van az égbolton. Ha mégsem, akkor holnap újrakezdem,...azt hiszem:).Teofilnak holnap lesz a születésnapja. Anyával éppen tortát sütünk neki. Mivel a csokitorta a kedvence, így most is azt kap, de most emeleteset! Segítettem keverni a krémet és segítettem fényesre nyalogatni ujjacskáimmal a tálat. Anya azt mondta, hogy ebben vagyok a legügyesebb. Ezen jót kacagtunk. Díszítést is tettünk a tortára, csináltunk rá girbe-gurba vonalkákat és pakolgattunk rá színes cukorkákat is. A legtetejére egy marcipánból készült focilabdát is tettünk.

Azt nem tudom, hogy milyen ajándékot kap Teo, mert anyáék nem árulják el. Félnek, hogy kikotyogom. Miből gondolják...? Nem is tudom:). Talán azért, mert mindent elmondok Teonak. Mi jó testvérek vagyunk, így mindent meg kell osztanunk egymással. Ezt anya és apa szokta ismételgetni, és én jó gyermekként ezt be is tartom. Akkor nem értem.....hol itt a gond?


 

 

Boldog Anyák napját!Te is készülsz már a farsangra? Az én jelmezemet a szomszéd Etus néni varrja meg, hiszen ő egy  ízig-vérig varrónő. Nagyon szeret varrni és gyönyörű ruhákat készített már. Etus néni egy igazán klassz néni, mert nem tudok tőle olyan dolgot kérni, amit nekem ne tenne meg :). Mindig megcsipkedi a pofimat és mindeközben vicces arcot vágva azt mondogatja: - Ez egy tündéri gyermek! Másnak nem engedem, hogy pirosra csipkedje az arcocskámat, csak Etus néninek, mert ő még ezt is olyan kedvesen teszi. Az idén Hamupipőkének öltözöm, mert szeretem a meséjét. Remélem jó lesz a farsang az oviban, mert már izgatottan várom. Anya süt nekünk majd finom fánkot. Hamarosan a termet is segítünk feldíszíteni az óvónéninek, hiszen így lesz igazán szép az ovis farsang.


 Ha én tündér lennék.....


Ha én tündér lennék, akkor nagyon óvnám a bolygónkat. Mivel lenne egy tündérpálcám is, amivel jó dolgokat varázsolhatnék, azt hiszem, rengeteg elfoglaltságom akadna. Gondoskodnék minden fajta állatról, legyen az egészen pici vagy óriás. A vizeket megtisztítanám az ember keltette szennyeződésektől, hogy a vízi élővilág ne sérüljön. A fákat és virágokat pedig beszórnám szeretettel teli tündérporral, hogy növekedjenek csodálatossá. Éjszakánként pedig, amikor már az emberek alukálnak, a fülükbe súgnám, hogy néha ők is váljanak tündérré és vigyázzák mindazt a szépet, mit nekünk ad ez a világ. Habár az embereknek nincs tündérpálcájuk és varázsporuk, de van szerető szívük, ami a legfontosabb varázseszköz ahhoz, hogy tündérré váljanak.


 

De mi is az a babona?


Anya azt mondja, hogy ő nem hisz a babonákban. Na, de a szomszéd Zotya annál inkább. Ő egy babona megszállott :). A fekete macskától mindig megijed és péntek 13-án szinte ki sem lép az utcára. De mi is az a babona? Mondhatni egy hiedelem, ami egyfajta mitikus szemléletből adódó hitet jelent. A babona szó jelentése röviden és tömören: tévhit. Eldöntöttem, hogy én nem hiszek a babonákban, már csak azért sem, mert szeretem a cicákat.Nagyon szuper a nyári szünet! Sokat játszottam a barátaimmal. Tegnap például kirándultunk és közben sokat mókáztunk. Fogócskát játszottunk a mezőn, amit Fifi kutyánk is nagyon élvezett. Piknikeztünk a szabadban, ami szerintem azért is jó, mert ha jól teleettük magunkat, utána nagyokat pocolhatunk a kockás pléden kinyújtózva. Miután pihentünk, ugróiskolát is játszottunk, amit én kifejezetten szeretek. Estére rendesen elfáradtam, és hazafelé a kocsiban el is bóbiskoltam, de mire felébredtem, már a pihe -puha párnáim között ásítoztam.

Rajzolj Te is nyuszit!

 

Szeretnél Te is ilyen nyuszit rajzolni? Ha igen, akkor látogass el a Rajzasztal oldalunkra és mi megmutatjuk Neked, hogyan is csináld!


 

Én és Teofil álmodozósat játszunk.

Azt mondjuk:- Ha én .....lennék! Majd elmeséljük, hogy miért lennénk azok, amire gondoltunk. Érdekes játék :).


Ha én felhő lennék.....

Ha én felhő lennék, néha nap színes lennék. Angyalok pihennének meg habjaimon és eső helyett olykor boldogságport szórnék az emberekre, mert sokszor szomorúak és én azt szeretném, ha sokat mosolyognának. Lenne egy létrám, amit leengednék a magasból, az emberek felmászhatnának rajta, hogy láthassák azt a csodát, ahol élik mindennapjaikat. A zöld mezőt, a hegyeket, a csillogó vizeket, amire nagyon, de nagyon vigyáznunk kellene. Hiszen addig jó itt élnünk, míg mezőink zöldellnek, míg virágaink illatoznak, és vizeink életet adnak minden létezőnek.

Ui.: Olvasd el Teofil oldalán, hogy ő mi lenne.


 

A dinnye


Gondoltam, elmesélem. A nagyi vásárolt egy óriási dinnyét, olyan görögöt, ami valójában magyar volt :). A mama imádja és igazán sokat bír belőle enni. Na de nem ez a legfurcsább számomra, hanem az, hogy kenyeret is eszik hozzá és a magvakat is lenyeli. Én hosszasan bámultam őt, mert olyan jóízűen ette és ette a dinnyefalatokat. Én bizony felajánlottam neki, hogy kicsipegetem a magokat a dinnyéjéből, de erre ő mosolyogva azt mondta : - kis csillagom, én nem lusta vagyok, hanem így szeretem enni a dinnyét,- és jót kacagott! Érdekes egy módi, gondoltam és én is kipróbáltam. Hát, hogy is mondjam...furán rossz volt, a mai napig sem értem a nagyi miért szereti a magokat megenni, de azt hiszem mindenkinek vannak apró és néha szokatlan szokásai. Nekem is van egy, elárulom. A kedvenc plüss nyuszim alváskor, mindig az ágyam bal oldalán alszik velem. Igaz van, hogy a jobb oldalt ébred, de elaludni csak a bal oldalon lehetséges. Hűha, ez talán valami családi vonás????:)

Te is szereted az ölelést?


Én nagyon! Amikor szomorú vagyok vagy fáj valami, akkor anya mindig megölel és a fülembe súg meseszép dolgokat. Azt gondolom, anya így gyógyít, mert utána mindig megnyugszom. Ő egy csodadoktor :). Habár azt mondja : ez természetes, hiszen az ölelés és a szeretet csodára képes, még a legnehezebb szívet is képes megkönnyíteni és a fájdalmat is képes enyhíteni. Ez bizony így van, tapasztalatból mondom! Öleld meg te is azokat, akiket szeretsz és meglátod, ők is boldogabbá válnak.

Hát nem szuper találmány ez az ölelés :))?

Vakáció


Végre! Imádom a nyarat, mert: meleg van, sok fagyit ehetek, strandolhatok és tovább aludhatok :). Kell ennél jobb? Ilyenkor sokat vagyunk a nagyiéknál. Van egy kis parasztházuk, ahol egy nagy kert is van. Teofillal tavaly feldíszítettük a nagyapa kerti háromkerekű talicskáját és az volt a taxi. Sátrat is állítottunk a kert végébe, hogy saját birodalmunk lehessen, ahová a papáék is csak titkos jelszavak megadásával léphettek be. Habár, ha fagyi vagy üdítő volt a kezükben, ettől eltekintettünk. Huncut módon mindig megváltoztattuk a jelszavakat, mert tudtuk, hogy úgyis elfelejtik, így sokat kacagtunk. De a papáék ezért nem haragszanak, mert bizony ők is igazán szeretik a mókát. Idén jön velünk Lóri és Fifi kutyánk is, így még tökéletesebb lesz ez a nyári vakáció! Majd még mesélek..:)

Nyaralásra fel kedves barátaim!

Ezért is olyan szuper a nyár:


 

Az Óceánok világnapja


Te tudtad, hogy 1992 óta, minden év június 8-án tartjuk az óceánok világnapját? Ez a nap jó alkalom arra, hogy figyelmünket az óceánokra és élőviláguk fennmaradásának fontosságára fordítsuk. Az óceánok és tengerek a földünk több, mint 70 százalékát teszik ki. Az olaj, a toxikus vegyi anyagok és a műtrágya szennyező hatásai miatt a vizek igen nagy veszélyben vannak. Egy kutatás szerint, ha tovább folytatódik a környezetszennyezés és a túlhalászás, a fogyasztásra alkalmas halak és rákfélék 2050- re kihalhatnak az óceánokból. Azzal, hogy az óceánok vize egyre melegszik, veszélybe kerül az élőviláguk, hiszen számtalan faj nem képes alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. Nagyon fontos, hogy óvjuk vizeinket, még akkor is, ha közvetlen közelünkben nincsenek tengerek vagy óceánok. Hiszen vannak tavaink és folyóink, amik ugyan úgy igénylik a törődést.

 

Nézd meg a következő gyönyörű képeket az óceánok világából. Kattints a képekre, így sorban megtekintheted őket!

  • óceán 01
  • óceán 02
  • óceán 05
  • óceán 03
  • óceán 04
 • 1/5
 • Előző
 • Következő

 

Anya is volt gyerek


Gyereknapon elmentünk pecázni a családdal. Nagyon jól éreztük magunkat. Anya és apa sokat mesélt arról, amikor még ők gyerekek voltak. Szeretem hallgatni a történeteiket. Abban az időben voltak olyan dolgok, amelyek ma már eltűntek, mert valamilyen más formában jelentek meg. Anya azt mondja, a világ folyamatosan fejlődik, így mi is változunk és alakulunk. Elmesélte, hogy neki mely játékok voltak a kedvencei vagy melyik meséért rajongott. Amikor pedig hazaértünk, képeket is mutatott a gyerekkorának legszebb élményeiből. Kérd meg Te is a szüleidet vagy nagyszüleidet, hogy meséljék el gyerekkoruk legkedvesebb élményeit. Ez egy igazi időutazás!

Anya gyerekkori emlékei:

A búgócsiga


Anya azt mesélte, hogy ha pörgette, akkor búgó hangot adott ki. A kihúzható nyél mozgatásával lehetett pörgetni.

A diavetítő


Anya gyerekkorában nem volt még dvd - lejátszó vagy internet. A meséket ilyen diavetítőn nézték. Voltak hozzá diafilmek, amiket be kellett fűzni a vetítőbe és így tudták megnézni a meséket.

A Mézga család


Anya egyik kedvenc meséje a Mézga család volt, na meg a Hufnágel Pisti...


 

A fogtündér


Tegnap este ismét kiesett az egyik fogam. Szörnyű állapot ez, de mégsem bánom, mert tudom, hogy helyette nő majd egy másik és persze mindig nagyon várom a fogtündért is. Ha kiesik a fogam, éjszakára a párnám alá tesszük és a fogtündér reggelre hoz nekem valami ajándékot. Anya azt mondta, ez azért van, mert a fogtündér így mutatja ki, hogy milyen bátran viselkedünk, amikor kihullik a tejfogunk. Anya elmesélte azt is, hogy amikor a Teofilnak hulltak a tejfogai, volt olyan , amelyiket lenyelte. Ez aranyos:)) De ő sem maradt ilyenkor ajándék nélkül, mert a fogtündér minden gyermek bátorságát megjutalmazza! Én tudom...

Rajzolj Te is madárkát!


Az óvónéni megmutatta nekünk, hogy milyen egyszerűen meg lehet rajzolni egy madárkát. Próbáld meg Te is. Ha megrajzoltad, színezd ki a kedvenc színeiddel és meglátod, hogy milyen aranyos lesz.

1 .lépés: rajzolj körből fejet, elipszisből testet és szárnyat, majd vonalakból lábat.

2. lépés: egészítsd ki háromszögeket rajzolva a csőrénél és a farkánál, és készíts neki szemet is.

3. lépés: végül színezd ki úgy, ahogyan csak szeretnéd. Igaz, hogy nem is volt olyan nehéz?


 

A cirkusz világa

A cirkuszban az a legklasszabb, hogy olyan emberekkel találkozhatunk, akiknek a tevékenységük nem átlagos. Hiszen gondoljunk csak a mókás bohócra, az állatidomárra vagy akár az ügyes akrobatára. Ezek olyan feladatok, amelyekhez azt gondolom nagyon kell szeretni a cirkusz világát, hiszen nem hétköznapiak, de éppen ettől olyan különlegesek. Én is jártam már cirkuszban és minden alkalommal, ha elmegyünk a szüleimmel és a tesómmal, ugyan úgy képes százszor is megbabonázni a cirkusz világa.

Szerintem a bohóc a gyerekek nagy kedvence. A bohóc egy hatalmas színész, hiszen bármit el tud játszani. Ha kell nevet, ha kell sír. Sokszor eljátsza, hogy ügyetlen és csetlik - botlik, de valójában nagyon ügyes akrobata. A bohócra a legjellemzőbb az óriási piros orr, és a csónak nagyságú cipő. Én nagyon szeretem őket, mert kedvesek és igazán kacagtatóak.

A cirkuszban találkozhatsz az állatidomárral is, aki különféle állatokat tanít, idomít be. Ők nagyon jó barátságban lehetnek az állatokkal szerintem. Nem félnek az állatoktól, hiszen fontos, hogy megbízzon bennük és nem is bánthatja őket.Az állatidomárok hosszasan figyelik az állatokat, hogy megismerjék reakcióikat. Az állatidomárt a hangja, a mozdulatai, egy ostor vagy egy pálca segíti munkájában.

Itt vannak még a nagyon bátor és merész akrobaták is. Az artistáknak mindennap, sokszor éveken keresztül kell tanulniuk egy - egy nehéz mutatvány megvalósítását. Vannak köztük légtornászok, akik a levegőben mutatják be számaikat, de vannak például kötéltáncosok is, akik kifeszített kötélen végeznek bámulatos mutatványokat. Ezekhez a mutatványokhoz sok erő és hajlékonyság szükséges.

 


A lámpaláz


Holnap versmondó versenyre megyek és nagyon izgulok, hogy elrontom. Anya azt mondta, ne izguljak, mert felesleges. Elmesélte a saját történetét, amikor ő is ennyi idős volt és mesemondó versenyen vett részt. Ő is legalább ennyire volt izgatott, de végül rájött, hogy feleslegesen. Azt is elmondta, hogy a lámpaláz nem mindig rossz dolog. Ő akkor nem nyert, de számára az volt a legfontosabb, hogy részt vett és megértette, hogy semmi esetre sem kell félnie olyan dolgoktól, amelyek valami jót hordoznak magukban.  A következő versenyen már sokkal nyugodtabban indult. Nekem is azt tanácsolta, hogy ne féljek attól, hogy mások előtt kell beszélnem, mert minden ilyen tapasztalat csak magabiztosabbá tehet, és figyeljem meg, hogy a verseny végén, mennyire büszke leszek magamra, mert képes voltam ezt a számomra most még ijesztő feladatot egymagam megoldani. A beszélgetésünk után már nyugodtabban indulok a versenyre, mert bárhogy is alakul, én örömmel veszem, hiszen tudom: Bátraké a szerencse!!!


 

A Föld napja


Tudtad, hogy április 22-én van a Föld napja? A Föld napján világszerte különböző eseményeket rendeznek, mellyel felhívják a figyelmet a környezet megóvására. A Föld napja jelmondata: Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot!

A környezetvédelem nagyon fontos, mert csakis mi tehetünk azért, hogy környezetünk tisztább és élhetőbb legyen. Íme néhány apróság, amivel Te is  hozzájárulhatsz környezeted megóvásához: 

- Gyűjtsd a hulladékot szelektíven

- Ne pazarold a vizet és ne égesd fölöslegesen a villanyt

- A természetben ne szemetelj

- Sok energiát emészt fel az is, ha nem húzzuk ki a konnektorból az elektromos eszközöket, amikor nem használjuk őket

Biztosan Te is szereted az állatokat. Én nagyon, de a vicces állatokat még inkább. 

 Az egészséges és szép mosoly:

 forrás:xfree.hu

 És a kevésbé szép :)

 forrás:urwallpapers.com

Nagyon aranyos :)).

Egy csodás hajkorona! Vajon lát valamit szegény, vagy csak az érzékeire hagyatkozik?A farsang ismét nagyon jól sikerült. Én tündér hercegnőnek öltöztem. Azért is imádom a farsangot, mert ilyenkor olyan jelmezbe bújhatok, amibe máskor sajnos nem. Pedig milyen csodás is lenne, ha mindennap tündér hercegnő lehetnék!